Månadens PlayStation Plus-spel [Mars 2021]

Sony har verkligen öppnat året starkt med sina PlayStation Plus-spel och förra månaden fick du ett helt nytt spel i form av Destruction All-Stars vid sidan om PlayStation 5-versionen av Control: Ultimate Edition (9/10) och Concrete Genie (8/10) som behandlar det viktiga ämnet mobbing.

Sonys form håller i sig och även mars är en riktigt stark månad sett till spelen du bjuds på. Även den här gången finns ett helt nytt spel med i utbudet.

Den här månaden bjuds du på inte mindre än fyra spel som du kan addera till din samling. Först ut är förra årets Final Fantasy VII Remake (9/10) som lyckades med konststycket att kännas fräscht och nyskapande trots att det baseras på ett äldre spel. Sony har varit tydliga med att detta är PlayStation 4-versionen och att denna inte kan uppgraderas till PlayStation 5-versionen som släpps i juni.

Nästa spel är en hybrid av actionrollspel och skjutare. Remnant: From the Ashes (8/10) bjuder både på adrenalin och en intressant värld. Det finns även flera komponenter som tyder på att utvecklarna sneglat på Dark Souls-serien.

Om du har en PlayStation VR-hjälm kan det vara läge att köpa en AIM-handkontroll, då Farpoint i min mening upplevs bäst med det plastiga geväret i händerna. Det är en klassisk förstapersonsskjutare i rymdmiljö som bjuder på tät stämning och stor inlevelse.

Sist, men inte minst, får du som lyckats lägga vantarna på en PlayStation 5-konsol ett helt nytt spel. Maquette beskrivs på förhand som något unikt i form av ett rekursivt pusselspel. Världen finns både i makro och mikroversioner och du måste manipulera omgivningen för att ta dig vidare. Den bakomliggande berättelsen drivs av röstskådespelare som rekryterats från Hollywood.

Nytt på PS Plus 2/3

  • Final Fantasy VII Remake (PS4)
  • Remnant: From the Ashes (PS4)
  • Farpoint (PSVR)
  • Maquette (PS5)

Lämnar PS Plus 2/3

  • Destruction AllStars (PS5)
  • Control: Ultimate Edition (PS4/PS5)
  • Concrete Genie (PS4)

Vad ser du mest fram emot i mars?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.