Månadens Playstation Plus-spel [Januari 2022]

Nytt år och nya tag brukar man säga, något som även stämmer för oss spelintresserade då det ofta finns något nytt spel att ta tag i efter decembers alla högtider. Sony hjälper i vanlig ordning till att bidra till den ständiga skämshögen genom att skjuta till några gratis titlar för oss som har Playstation Plus. Men vad är det för spel man väljer att inviga årets första månad med?

Spelet som först fångade min uppmärksamhet är flerspelartiteln Deep Rock Galactic där man själv eller tillsammans med några kamrater ger sig ut på en skattjakt som hade gjort självaste Indiana Jones grön av avund. Med allt från hackor till högteknologiskt gruvmaskineri utforskar man grottsystem i jakt på guld och andra fynd samtidigt som man gör allt för att avvärja oönskade besökare. Spelet släpptes ursprungligen till andra plattformar 2020, men gör nu sin debut även för oss PlayStation-spelare.

För den bilintresserade kommer även Dirt 5 som ett brev på posten. Utöver att vara ett stabilt racingspel råkar det vara den sista titeln som rallyveteranerna på Codemasters släppte i egen regi innan de i början av året köptes upp av Electronic Arts. Spelet bör därför spelas med extra andakt tills vi har fått ett större grepp om vad studion kommer att ta sig för under EA:s vingar.

Som rätt nummer tre på januaris PS Plus-meny finner vi inget mindre än Persona 5 Strikers (9/10), resultatet av en allians mellan Shin Megami Tensei-utvecklarna P-Studio och Dynasty Warriors-studion Omega Force. Spelet blandar inslag från båda spelserierna och utgör en intressant avstickare från huvudserien Personas vanliga upplägg. Är man sugen på strategiska strider, färgglad action och utforskande så är det här definitivt en titel att hålla ett öga på. För lite mer ingående tankar kring spelet kan man via länken ovan ta del av Jespers recension från början av 2021.

Nytt på PS Plus 4/1

  • Deep Rock Galactic (PS4/PS5)
  • Dirt 5 (PS4/PS5)
  • Persona 5 Strikers (PS4)

Lämnar PS Plus 4/1

  • Godfall: Challenger Edition (PS4/PS5)
  • Mortal Shell (PS4)
  • LEGO DC Super-Villains (PS4)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Ett svar
  1. Macke86

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.