Månadens PlayStation Plus-spel [Februari 2021]

Det har verkligen varit en rivstart för PS Plus-förmånerna detta nya år, med starka inslag som Maneater (8/10) och Shadow of the Tomb Raider (8/10) i januari, och då är förstås frågan om denna trend kommer att fortsätta under resten av året.

Att döma av februaris utbud ser det väldigt positivt ut, och jag hoppas sannerligen att Sony fortsätter att hålla denna standard hädanefter.

Den starkast lysande stjärnan i februari är utan tvekan Control: Ultimate Edition, som är specialutgåvan av ett av de starkaste spelen från 2019. I detta paket ingår inte bara grundspelet och expansionerna, utan även uppgraderingen till PlayStation 5-versionen av spelet. Efter så många snedsteg från utgivaren, med exempelvis beslutet att lägga uppgraderingen bakom en betalvägg, är det åtminstone ett halvt plåster på såren att få hela paketet genom PlayStation Plus

Om du är ute efter något mer lågmält och mysigt kan du istället lägga din tid på Concrete Genie (8/10), där du får utlopp för dina mer konstnärliga drag. En av de huvudsakliga mekanikerna är nämligen att använda huvudkaraktärens magiska pensel för att bringa fram ljus i den alltmer dystra miljön där berättelsen utspelar sig.

Slutligen har vi Sonys stora satsning på att dra till sig horder av onlinespelare i det actionfyllda Destruction AllStars. Det var ursprungligen menat att vara ett fullprisspel som släpptes i samband med konsolen i november förra året, men efter ganska mycket negativ feedback återgick utvecklarna till ritbordet ett tag. Resultatet blev att det nu kommer att ingå i PlayStation Plus istället, vilket sänker ingångströskeln nämnvärt. Det är ju trots allt en stor spelarbas man behöver för att få onlinespel att lyckas.

Nytt på PS Plus 2/2

  • Destruction AllStars (PS5)
  • Control: Ultimate Edition (PS4/PS5)
  • Concrete Genie (PS4)

Lämnar PS Plus 2/2

  • Maneater (PS5)
  • Shadow of the Tomb Raider (PS4)
  • Greedfall (PS4)

Vad ser du mest fram emot i februari?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.