Månadens PlayStation Plus-spel [Augusti 2022]

Nästa vecka påbörjas en ny månad, och det betyder ju i vanlig ordning att det är dags att rotera in nya spel på PlayStation Plus Essentials-nivån. Om dessa spel lägger kvalitetsribban för nyheterna på de högre prenumerationsnivåerna också kommer det att bli en riktigt trevlig månad överlag.

Först ut har vi Yakuza: Like a Dragon (9/10), som är en nystart för den långlivade Yakuza-serien med både en ny protagonist och ett nytt stridssystem. De realtidsbaserade bataljerna är nu utbytta mot turordningsbaserade kamper i klassisk JRPG-anda, vilket för min egen del var en frisk fläkt till en början. Sedan började det visa sig att även det gamla klassiska nötandet av erfarenhetspoäng följde med som en ovälkommen bieffekt. Överlag är det dock ett riktigt underhållande spel du definitivt bör kika närmare på!

Därefter har vi ett av mina absoluta favoritspel från 2020, nämligen Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (9/10). Denna ypperliga nyversion av två odödliga PlayStation-klassiker slukade upp all min speltid i flera veckor när det släpptes, och det kändes som att jag var tillbaka under gymnasietiden när jag nötte originalen ändlöst. Med undantaget att jag kanske inte riktigt når de höga combopoängen som jag gjorde förr.

Månadens tredje spel är det svenskutvecklade Little Nightmares (8/10) där du får utforska obehagliga skrymslen och vrår i hopp om att undvika ond, bråd död. Stämningen är av toppklass i spelet, men lider ibland lite av problem med styrning och AI. Det är oavsett värt att kika närmare på detta verk.

Nytt på PS Plus Essentials 2/8

  • Yakuza: Like a Dragon (PS4, PS5)
  • Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (PS4, PS5)
  • Little Nightmares (PS4)

Lämnar PS Plus Essentials 2/8

  • Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS4, PS5)
  • Man of Medan (PS4)
  • Arcadegeddon (PS4, PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.