World of Final Fantasy får släppdatum

Det nya Final Fantasy-spelet World of Final Fantasy för PS4 och Vita har fått ett släppdatum och en ny trailer. Den 28 oktober kommer vi att få spela ett helt nytt äventyr där hjältar och skurkar från de tidigare spelen dyker upp.

Det har varit sparsamt med information, men nu har vi fått veta att stridssystemet Active Time Battle kommer tillbaka med en variant de kallar stapling. Exakt vad det innebär vet jag inte, men jag gissar att det kan påminna om systemet i Bravely Default där du kunde spara attacker för att göra fler på en gång men här med flera karaktärers handlingar.

Förutom trailern hoppas jag att vi kommer att få betydligt mer information och kanske några spelsekvenser från mässgolvet på E3. Huvudpersonerna i spelet har traditionellt manga-utseende i tre dimensioner, medan figurerna från de äldre spelen är designade i chibi-stil med enorma huvuden.

Är det en gullifierad Carbuncle månne?

Är det en gullifierad Carbuncle månne?

Spelet kommer att innehålla ett samarbetsläge, och jag hoppas att det blir ett soffläge med två aktiva spelare eftersom huvudpersonerna är ett tvillingpar. En förbokningsbonus kommer att kunna kalla in den ikoniska skurken Sephiroth från Final Fantasy VII som understöd i en specialattack. I trailern ser vi också att klassiska Final Fantasy-monster som Cactuar och Bomb kommer tillbaka. Och inget FF är komplett utan ett framträdande av Cid, så vi får väl se var han dyker upp.

Kommer du att spela World of Final Fantasy?

Ett svar
  1. Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.