Vote to Play återvänder den 9 februari

I augusti förra året lanserade Sony ett ”demokratiskt” experiment där spelarna fick möjligheten att rösta fram ett av tre spel som inkluderades i det kommande förmånspaketet med spel till PlayStation Plus. Första omgången resulterade i att vi fick ta del av det charmiga Grow Home (8/10), utvecklat av några få personer från Ubisoft Reflections.

Efter det initiala försöket, blev det dock väldigt tyst – inga ytterligare omröstningar dök upp. Själv har jag länge funderat på vad som hände; blev det rabalder bland utvecklarna för att de kände sig stressade eller har det saknats intresse bland företagen som skapar spelen? Lagom till att det började klia i fingrarna för att skriva en artikel där jag skulle få utlopp för mina tankar, annonserar Sony plötsligt att Vote to Play kommer tillbaka.

Återigen handlar det om tre spel som andas en smula nytänk och en hel del indie.

Först ut är Action Henk! – ett spel som utspelar sig i leksakernas värld och där ditt mål är att springa igenom galna nivåer så snabbt som möjligt. Vanligtvis är jag inte överförtjust i den här sortens spel men det jag ser i videoklippet, gör mig faktiskt intresserad. Jag ser en hel del inspiration från miljöerna i Toy Story-filmerna och även om berättelsen förmodligen inte når upp i Pixars kvalitet, ser det riktigt bra ut!

Det andra spelet som du kan välja är Assault Android Cactus från den australienska indiestudion Witch Beam. Om inte titeln fick dig intresserad, kanske du vaknar till när du ser den totala galenskapen som erbjuds i videon nedan. Spelet är en tvåspaks-skjutare som du antingen kan spela ensam eller med upp till tre vänner. Har du inga vänner i soffan, kan du istället bjuda in dem till en SharePlay-session över internet men då kan du såklart inte slå på dem när de stjäl dina uppgraderingar!

Sist men inte minst kan du rösta på Broforce från utvecklarstudion Free Lives. Saknar du filmerna, hjältarna och spelstilen från 80 och 90-talet? Då kan nog detta vara något som lockar! Videon visar att det har hämtats tonvis med inspiration från filmer som Rambo och Alien och rent spelmekaniskt ser det väldigt lovande ut för dig som längtat efter mycket action i hög fart!

Omröstningen startar den 9 februari – hur röstar du?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.