Valkyria Chronicles får uppföljare och nyutgåva på PS4

Valkyria Chronicles var ett riktigt nyskapande spel när det släpptes till PlayStation 3 för snart sju år sedan. Det otroligt vackra och stilistiska verket mottogs väldigt väl av spelarna runtom i världen och sedan dess har många längtat efter en uppföljare.

Visserligen släpptes del två och tre av detta vackra, strategiska rollspel till PlayStation Portable, varav det tredje spelet endast släpptes i Japan; i väst fick vi bara längta. Nu verkar SEGA väcka upp spelserien igen – ett fjärde spel håller på att utvecklas till PlayStation 4 och det är inte allt; en nyutgåva av det första spelet är på gång också!

Än så länge är inte så mycket känt. Studion Media Vision som utvecklade del tre i serien arbetar dock hårt och planerar att släppa del fyra under nästa år. Den polerade PlayStation 4-utgåvan av Valkyria Chronicles, som släpps i Japan den 10 februari 2016, inkluderar allt nedladdningsbart material, troféer och en demo av det nya spelet.

Åh, vad jag saknar att rulla runt i vår Edelweiss!

Åh, vad jag saknar att rulla runt i vår Edelweiss!

Den fjärde installationen heter Valkyria: Azure Revolution och berättelsen kretsar kring ett litet gäng soldater som desperat försöker freda sin lilla nation från det kraftigt expanderande Rus-Imperiet. Huruvida vi får ett liknande stridssystem som i det första spelet är fortfarande oklart då Media Vision har gett det nya systemet ett annat namn. Studion kallar dessutom bataljerna för ”realtidsstrider med rollspelselement”, något som talar för en ny, fräsch upplevelse.

Hoppet är väckt och hjärtat bultar hårdare men det ska dock tilläggas att SEGA ännu inte har sagt ett knyst om när uppföljaren till, eller nyutgåvan av Valkyria Chronicles släpps i väst. Har vi tur, får vi kommendera Edelweiss ut i fält under 2017. Den som lever får se!

Hur glad skulle du bli av att få spela Valkyria Chronicles på din PlayStation 4?

2 kommentarer
  1. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.