Vad hände i veckan? [Vecka 12 2015]

Kratos har fyllt tio men är fortfarande arg som sjutton, japanska utvecklare har öst kärlek över oss i väst igen och många har säkert tillbringat helgen med att leka ”tjuv och polis” i Battlefield Hardline. I veckans nischade nyhetsinlägg handlar precis allt om Japan där vi pratar om ett stort, nytt rollspel som kommer till PlayStation 4 men också något som kommer att få musikspelsälskare att höja på ögonbrynen.

Omega Quintet kommer till Europa 29 april

Min mikrofon är även ett spjut med svärd i ändarna - smaka på det, moster!

Min mikrofon är även ett spjut med svärd i ändarna – smaka på det, monster!

Tycker du också att det finns lite väl få japanska rollspel till din PlayStation 4? Lugn, det kommer snart fler! Idea Factory och Compile Heart ser nu till att ställa allt till rätta i och med lanseringen av Omega Quintet som släpps om lite drygt en månad. Har du suktat efter stora ögon, små näsor och fantasifulla balklänningar blandat med turordningsbaserade strider är väntan med andra ord snart över.

Huvudpersonerna i spelet är japanska idoler som sjunger och dansar i bandet med samma namn som spelet. Deras specialförmåga är att förvandla sina mikrofoner till väldiga vapen, allt från hammare till gevär. Självklart är universum i fara igen och det är upp till de fem idolerna att sjunga, dansa och kämpa sig till framgång och frihet. Grafiken är välpolerad och stridssystemet ser ut precis som det vi kan vänta oss från Idea Factory, det finns alltså all anledning till att se fram emot april!

Miracle Girls Festival kommer till Vita i slutet av året

Inte en enda, blåhårig diva så långt ögat når! Let's rock!

Inte en enda, blåhårig diva så långt ögat når! Let’s rock!

Om du längtar efter fler musikspel stöpta i SEGAs form för Hatsune Mikus fantastiska spel, kommer det något intressant i slutet på året. Fokus verkar ligga på dans och uppträdande inför publik där karaktärer och musik från flertalet stora animeserier bjuder in till dans. Några av serierna som representeras är Yuri Yuri, Nourin, Tesagure! Bukatsumono och Kiniro Mosaic.

Inget datum har nämnts, inte heller vet vi om spelet kommer till Europa men med tanke på hur bra Hatsune Miku har slagit, bör det endast vara en tidsfråga. Personligen känner jag inte till alla animeserier men för mig räcker vetskapen att SEGA återanvänder spelmotorn från Project Diva F-spelen!

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.