Vad hände i veckan? [Vecka 11 2015]

Nyhetsveckan har varit relativt lugn men å andra sidan har informationen som sipprat ut varit trevligare. I det här inlägget tänkte jag berätta om en kommande funktion i Sonys PlayStation 4 som utlovades när konsolen ursprungligen avtäcktes i början av 2013. Annat intressant som bubblat under veckan är såklart TV-serien Powers, en orginalserie av Sony. Häng med nu så blickar vi bakåt!

 Innehållet i Firmware 2.50

Snart kommer löftet äntligen att infiras och vi kan återuppta spelandet på ett ögonblick!

Snart kommer löftet äntligen att infiras och vi kan återuppta spelandet på ett ögonblick!

En av de bästa extrafunktionerna som Sony lovade att vi skulle kunna njuta av på våra PlayStation 4 konsoler var möjligheten att pausa hela enheten för att vid valfritt tillfälle snabbt komma tillbaka till äventyret. Själv glömde jag faktiskt bort funktionen eftersom jag var så imponerad över den övriga prestanadan och kvaliteten i min nya PlayStation-enhet.

I Firmware 2.50, eller ”Yukimura” som projektnamnet är, kommer äntligen den funktionen att vara tillgänglig för oss  spelare. Enligt Sonys officiella blogg, kommer SharePlay och Remote Play att uppgraderas för att stödja högre bildfrekvens och vi ska även kunna ta bort trofélistor med 0% framgång. Jag är nog inte ensam om att misstänka att det smyger sig in några stabilitetsuppdateringar också tillsammans med de andra, mindre tilläggen?

Premiär för PlayStations första originalserie Powers

Slips, solglasögon, flygande människor och en stor stad. Gör dig redo för Powers!

Slips, solglasögon, flygande människor och en stor stad. Gör dig redo för Powers!

Sony annonserade även under veckan att vi redan nästa fredag (den 20 mars) kommer att få möjlighet att följa kommissarierna Walker och Pilgrim där de utreder mystiska fall med mystiska människor inblandade. På pappret verkar serien låna lite från både X-Files och Supernatural och det ska bli väldigt intressant att se vad Sony bidrar med i sin exklusiva serie. Alla som har PlayStation Plus samt prenumererar på Viaplay kommer att kunna se serien Viaplay-appen på PlayStation 4.

Hyperdimension Neptunia vs SEGA Hard Girls kommer till PlayStation Vita

En perfekt mix av söt, japansk galenskap och rollspel kommer till PlayStation Vita!

En perfekt mix av söt, japansk galenskap och rollspel kommer till PlayStation Vita!

Under ”Dengeki Spring Game 2015 & Blitz Comic Festival 2015” satte utvecklaren Compile Heart många hjärtan i brand, åtminstone hos de som är intresserade av japanska rollspel. SEGA Hard Girls är den korta serien som jag skrev om för ett tag sedan, där de klassiska konsolerna från SEGA tar mänskliga former och går i spelskola. Allt var från början som upplagt för ett rollspel och nu ser det ut som att alla hängivna följare av serien får sina önskningar uppfyllda. Inget datum är ännu satt för spelet men utvecklaren retades med att lova mer information inom kort.

Vilken nyhet gladde dig mest i den gångna veckan?

Ett svar
  1. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.