Ursäkta, vad sa ni att Dreams var nu igen?

Media Molecule har ju alltid överraskat med knepiga och udda men trevliga skapelser. Det råder ingen som helst tvekan om att kreativiteten flödar fritt i den någorlunda lilla utvecklingsstudion i England. Spelserien Little Big Planet och Tearaway (7/10) är två exempel på att utvecklarna får fria händer när det gäller utvecklingen, oavsett vad de stoppar i sitt te. Nästa verk annonserades under Sonys presskonferens på E3 och heter Dreams.

Under presskonferensen var det uppenbarligen svårt för Alex Evans från Media Molecule att förklara vad Dreams egentligen är men det står helt klart att användarens fantasi står i fokus. Vid en första anblick vill jag likna ”spelet” vid ett visualiseringsprogram för fantasier och idéer. Det verkar vara en sandlåda fylld av resurser där jag själv väljer vad som ska hända på skärmen, vilken ljudmatta som passar och vilka kameravinklar som ska användas.

MTV och videoproducenter borde bli nervösa, speciellt med tanke på den kreativitet vi har sett av spelarnas bidrag till Little Big Planet. Dreams kan bli riktigt häftigt men frågan är om vi ska klassa det som ett spel, en upplevelse eller bara en tripp?

Hur upplevde du Dreams?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.