Uncharted-samlingen bjuder på nya utmaningar

För ett par månader sen bekräftade utvecklarna Naughty Dog vad många hade spekulerat om länge, det vill säga en samlingsutgåva med Uncharted-spelen från PlayStation 3. Denna samling får en ansiktslyftning av den framgångsrika portningsstudion Bluepoint Games och kommer släppas till PlayStation 4 den 7 oktober, det har varit klart sedan tidigare. Nu har dock Sony tillkännagivit att samlingen kommer att innefatta en del nya utmaningar för veteraner som redan har bemästrat originalspelen.

Många kritiserade Naughty Dogs beslut att inte ha med flerspelarlägena från Uncharted 2: Among Thieves och Uncharted 3: Drake’s Deception, men resurserna som krävs för att återskapa dessa lägen är enligt mig något de hellre bör fokusera på Uncharted 4: A Thief’s End. För att kompensera har utvecklarna istället lagt in ytterligare en svårighetsgrad som heter Brutal, och eftersom jag hade tillräckligt knepigt med Crushing-nivån tror jag nog att jag håller mig borta från denna.

För de riktiga experterna finns även ett Speedrun-läge, något som säkert kommer att uppskattas av diverse Twitch-strömmare. Är du bara intresserad av berättelsen och inte känner dig så intresserad av striderna kommer du att kunna avnjuta Explorer-läget, som trivialiserar actionsekvenserna men bibehåller den övergripande spelupplevelsen med pussel och plattformande.

Även om dessa nya lägen är trevliga tillägg ser jag mest fram emot att få spela igenom dessa underbara upplevelser igen med högre bildfrekvens och upplösning. Bortsett från första spelet, som inte har åldrats lika väl som de andra, ser originalen fortfarande riktigt bra ut, och grafiska putsningen kommer att visa vilka designmästerverk dessa spel verkligen är.

Kommer du att köpa The Nathan Drake Collection?

Ett svar
  1. Morgan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.