The Witness har äntligen fått ett släppdatum

Det har gått några år nu sedan den kreative indieutvecklaren Jonathan Blow påbörjade först visade upp sin vision av The Witness. Faktum är att det var redan 2009 som Braid-utvecklaren först nämnde det då PC-baserade spelet, men sedan dess har både plattform och ambitionsnivå förändrats.

Det omfattande pusselspelet visades upp igen på samma evenemang som avtäckte PlayStation 4 för första gången och det avslöjades då att det numera primärt utvecklas för Sony-plattformen, med den ursprungligen planerade PC-versionen satt på sparlåga för en senare lansering. Nu efter lång väntan har vi dessutom fått ett släppdatum för det hett efterlängtade verket.

Den 26 januari är datumet som alla problemlösare bör notera, och i ett inlägg på den officiella PlayStation-bloggen berättar Jonathan Blow om hur skalan på spelet har expanderat med åren. Vad som ursprungligen hade planerats bli ett spel som tar mellan åtta och tolv timmar är nu den beräknade speltiden för den som vill göra allt runt 80 timmar istället. Det är med andra ord förståeligt varför utvecklingsteamet har behövt ha ett par extra år på sig.

Det ska bli oerhört intressant att se vad Blow och hans team kan åstadkomma med The Witness med tanke på hur banbrytande och signifikativt Braid var. Det inspirerade otaliga andra spel med de kreativa pusselmekanikerna och tidsmanipulationen, och jag antar att pressen att göra något på liknande nivå igen är ganska påtaglig. Om lite drygt fyra månader vet vi om de har lyckats.

Ser du fram emot The Witness?

Ett svar
  1. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.