The Banner Saga släpps i januari

Januari är en normalt sett ganska lugn månad på spelfronten, precis som senare delen av december brukar vara. Inledningen på 2016 ser dock ut att bli osedvanligt fylld med intressanta titlar, och nu kan vi skriva upp ännu ett lovande spel på listan.

The Banner Saga är ett strategiskt rollspel som började som ett Kickstarter-projekt redan 2012. Efter en lyckad lansering på PC är det nu dags för detta verk med vikingtema att invadera PlayStation 4.

Det första som slår mig i spelet är den väldigt vackra grafiska stilen, men det finns även ett väldigt djup i spelet med en berättelse som påverkas av beslut du tar under resans gång. Det finns dessutom ett ingående turordningsbaserat stridssystem där du måste tänka taktiskt och effektivt använda dina karaktärers styrkor för att överleva.

Den 12 januari är lanseringen planerad och det kan vara värt att hoppa in i spelet ganska direkt eftersom uppföljaren är runt hörnet, åtminstone till PC. Utvecklarna har en trilogi i tankarna, och om berättelsen är lika dynamisk som de påstår kan det vara en intressant resa att följa genom alla spelen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.