Stranger of Sword City släpps i vår

Kan du inte få nog av att utforska grottor och fängelsehålor en spelruta i taget? Gillar du att nöta monster i evinnerlighet för att öka dina karaktärers nivå och hitta användbara vapen? Behöver du ett nytt, japanskt rollspel till din PlayStation Vita? Bra! NIS America har nämligen bekräftat att det nya spelet Stranger of Sword City från utvecklarna bakom Demon Gaze (7/10), kommer till oss i väst!

Den här gången har studion Experience Inc än en gång vandrat lite vid sidan av sitt vinnande koncept och bjuder nu spelaren på en grafisk utformning som är lite mer åt västerländsk stil. Du kan med andra ord inte förvänta dig trådsmala kvinnliga karaktärer med stora ögon och manliga diton med galna frisyrer. Istället serveras det visuella i en förpackning som jag vill likna vid en slags serietidningsversion av västerländsk, mörk fantasy.

Berättelsen börjar i nutid där din karaktär är passagerare på ett plan som kraschar efter att ha åkt igenom en mystisk portal. Protagonisten är den enda överlevande i olyckan. Hjälten vaknar upp i en annan dimension och givetvis dröjer det inte länge förrän det uppdagas att han är ”Den utvalde”. Än så länge låter det som ett klassiskt, japanskt rollspel och även om det inte framgår om minnesförlust är inkluderat i upplevelsen, är jag säker på att äventyret blir intressant.

I videon får vi bekräftat att mekaniken är nedärvd från tidigare spel men några nyheter till spelkonceptet syns också. Bland annat går det att välja sina kompanjoner mer fritt och det verkar också finnas ett lojalitetssystem inbakat i hela härligheten.

Nu återstår bara att se om Experience Inc lyckas bättre med implementationen av uppgraderingar och skapande av vapen. Förhoppningsvis får vi inte uppleva en repris av det onödigt invecklade systemet från Operation Abyss: New Tokyo Legacy (4/10) som var en rejäl besvikelse. Den 25 mars får vi alla svaren, då släpps spelet till PlayStation Vita både som fysisk produkt och för nedladdning. Ännu finns ingen information om huruvida spelet går att spela på PlayStation TV.

Ser du fram emot att utforska Svärdsstaden, ruta för ruta?

2 kommentarer
  1. motz motz
  2. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.