Sony har en bra spelvår på gång

Under gårdagen offentliggjordes Sonys vårsatsning på PlayStation Store med en hel rad efterlängtade digitala lanseringar som slutligen har fått släppdatum. Även om vi européer inte får samma konkreta kampanj som kommer att lanseras i Nordamerika får vi ändå ta del av samma spel vid (i de flesta fall) samma tidpunkter.

Vad sägs till exempel om spel som det Dark Souls-inspirerade Salt and Sanctuary eller nyversionen av det fantastiska äventyrsspelet Day of the Tentacle? Båda dessa titlar är bara runt hörnet!

Salt and Sanctuary – 15/3

Redan nästa vecka drar spelkavalkaden igång med ett av mina mest efterlängtade spel i denna skara, nämligen Salt and Sanctuary. Det enklaste sättet att beskriva spelet är att säga att det är ett sidoscrollande och tvådimensionellt Souls-spel, men det gör inte spelet riktigt rättvisa. En vacker grafisk stil och ett kreativt hanterande av hälsa och energi gör att utvecklarna Ska Studios karvar ut en egen nisch i genren, men det kommer utan tvekan att tilltala många From Software-fans.

Day of the Tentacle Remastered – 22/3

De gamla äventyrsspelen som Lucasarts pumpade ut under 90-talet har nästan samtliga en speciell plats i mitt hjärta och Day of the Tentacle är sannerligen inget undantag. Charmiga karaktärer, träffsäker humor och en välskriven berättelse gjorde att jag spelade igenom detta verk otaliga gånger utan att tröttna. Nu kommer alltså detta mästerverk tillbaka i en upputsad variant och gamla äventyrsnördar som jag har lite svårt att sitta stilla i väntan på lanseringen.

Enter the Gungeon – 5/4

Roguelike-spel är fortfarande ett populärt koncept bland både spelare och indieutvecklare, vilket inte minst reflekteras av hur populära till exempel The Binding of Isaac och Nuclear Throne är. Enter the Gungeon är ett spel som bygger på snarlika koncept med utforskning av successivt svårare nivåer, men i denna spelvärlden handlar allt om vapen. Vad sägs till exempel om 190 olika vapen som du kan använda för att avverka fiender? Eller det faktum att fiender också består av diverse vapen eller ammunition?

Invisible Inc. – 19/4

Detta XCOM-inspirerade spel hyllades av många förra året när det släpptes till PC, och nu är det snart dags för konsolspelare att få ta del av detta turordningsbaserade verk. Spelet fokuserar huvudsakligen på smygande och spionverksamhet, men har även sin beskärda del av strider om själva smygandet går som det brukar gå för mig. Intressanta miljöer och koncept är vad som lockar mig till detta spel, och jag hoppas på att konsolversionen kommer att vara en lika angenäm upplevelse som XCOM: Enemy Unknown var.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.