Share Play – vem sade att Sony inte förstår ”molnet”? [UPPDATERAD: Tidsbegränsning av Share Play]

Uppdatering:

Inga goda nyheter utan ett men. Nu har Sony lagt in ett sådant i form av en tidsbegränsning av Share Play. Det går nämligen att spela som mest en timme i sträck, rapporterar Gamespot. Efter detta ska det gå att starta en ny session, men det är oklart om det finns någon slags paus innan spelandet kan ta vid igen. Så nej, du kan inte sluta köpa spel och börja strömma dem från kompisarna.

Originalinlägg:

I en tid där de stora utvecklarna i princip överger lokalt flerspelarläge (det bästa sättet att spela, enligt mig), överraskade Sony i sin presskonferens idag med att presentera sin syn på framtiden. Funktionen kallas Share Play och innebär i praktiken att spelarna i din lista av Playstation Network vänner kan sätta sig ned tillsammans med dig i en virtuell soffa och titta på när du spelar. Om ni vill så kan ni spela tillsammans förutsatt att spelet stödjer fler än en spelare.

Det slutar dock inte där!

I Sonys vision innebär det här ”soffläget” också att du kan låta en vän, via internet, ta över kontrollen i ditt spel (om du till exempel har fastnat i en svår del av spelet) och hjälpa dig. Det bästa av allt (och något som verkligen förvånar) är att din vän inte ens behöver äga spelet som du spelar – det är med andra ord precis som att ni sitter och spelar tillsammans i verkligheten.

Än så länge låter det här nästan för bra för att vara sant och jag lovar att det någonstans i Redmond sitter ett antal förvånade Microsoft-anställda som skakar på huvudena och undrar vad som just hände.

Löftet som Sony ger oss är stort och väldigt framåtsträvande men frågan är hur det kommer att fungera när det är på plats. Kommer det verkligen att flyta på bra om en annan spelare tar över kontrollen? Vad tycker de stora utvecklarna som mäter framgång i dollartecken? Finns det några dolda restriktioner som vi inte känner till ännu?

I höst får vi veta, för då släpps nämligen uppdateringen 2.00 som möjliggör Share Play, delning till Youtube och lite annat godis.

2 kommentarer
  1. BubbelRegn BubbelRegn
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.