Säsongsavslutningen av Life is Strange är snart här

Jag är säkert inte ensam om att se fram emot den femte och sista delen i Dontnods fängslande episodiska äventyrsspel Life is Strange. Lyckligtvis är det inte vansinnigt lång väntetid kvar till vi får se den spännande upplösningen i berättelsen om Max och hennes tidsmanipulerande förmågor. Den 20 oktober är datumet som gäller, och även om det är mitt i spelhösten kommer åtminstone jag att karva ut lite tid den kvällen för att se vart denna historia tar vägen.

Det är inte svårt att se kopplingen mellan Life is Strange och de populära Telltale-äventyren då de har väldigt snarlik struktur och format, men franska Dontnod har med tiden lyckats sätta sina egna avtryck i verket. Precis som deras förra spel Remember Me finns det många bra idéer och spännande koncept, men genomförandet är inte riktigt alltid 100 procent. De positiva bitarna väger dock upp eventuella tillkortakommanden med råge, och de kantiga karaktärsögonblicken från första avsnittet är nu mer naturliga.

Det är fortfarande oklart om det kommer att bli ytterligare säsonger för Life is Strange, men det hade inte alls förvånat mig. Det episodiska upplägget är ett effektivt vis att leverera äventyrsspel på, och det är tydligt att utvecklarna börjar bli varma i kläderna nu.

Ser du också fram emot säsongsavslutningen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.