Rykte: Inget nytt Assassin’s Creed-spel under 2016

En av spelserierna som det nästa går att ställa klockan efter är Assassin’s Creed, men det ser nu ut som att Ubisoft kommer att ta en paus för första gången sedan 2009. Informationen kommer från en tråd på 4chan, vilket normalt sett inte hade varit speciellt pålitligt men enligt Kotaku-skribenten Jason Schreier stämmer mycket med vad han har hört via egna källor. Ryktet säger att utvecklarna har beslutat sig för att göra fundamentala förändringar i spelet både i spelmotorn och spelmekaniken.

Källan bortser dock från det faktum att vi kommer att få de två resterande delarna av Assassin’s Creed Chronicles-serien nu under början av året, vilket borde kunna stilla den största hungern efter lönnmördarspelet.

Enligt ryktet har nästa huvudspel i serien kodnamnet Empire och kommer att utspela sig i Egypten, vilket kan vara en fascinerande plats att utforska i ett historiskt perspektiv. Spelet verkar också ha inspirerats en del av The Witcher-serien och ska enligt den anonyme utvecklaren ha en mer öppen struktur jämfört med tidigare spel.

Det är tydligt att Assassin’s Creed Unity (7/10) blev en liten tankeställare för Ubisoft, och trots att Assassin’s Creed Syndicate (8/10) rättade till många av problemen verkar de dra i handbromsen för att bygga om grunden. Det är glädjande att se att de vågar göra detta eftersom det kan vara lockande att fortsätta pumpa ut snarlika spel till serien imploderar för att få in de snabba pengarna. Detta visar ju att de bryr sig om vad de skapar, och jag hoppas att de lyckas med omstruktureringen.

Enligt samma källa kommer Ubisoft istället att släppa Watch Dogs 2 denna höst, vilket känns märkligt eftersom det ännu inte ens är bekräftat att detta spel är under utveckling. Självklart jobbar Ubisoft på detta projekt, men de brukar ha en ganska lång marknadsföringsperiod för sina storspel. Ubisoft har ännu inte kommenterat några av dessa rykten officiellt.

Vad tycker du om dessa rykten?

3 kommentarer
  1. motz motz
    • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
      • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.