Resident Evil 7 har ett släppdatum och VR-stöd

Redan innan presskonferensen fanns det många rykten om att Resident Evil 7 skulle dyka upp på Sonys scen, men trots detta lyckades spelet överraska mig när det väl visades upp. Det demonstrerades nämligen som en VR-upplevelse i förstapersonsperspektiv innan det avslöjades vilket spel det handlade om, och det ser nästan ut som att Capcom har sneglat mer än en gång på det populära P.T. innan Konami spikade igen den kistan.

Spelet går förstås att spela som vanligt utan ett headset också, men för min egen del tycker jag att det ska bli otroligt intressant att testa hur det kommer att fungera att köra ett fullängdsspel med PlayStation VR.

I grunden har spelet också fungerat som en teknologidemo för PlayStation VR för ganska länge sedan, då det visades upp på flera pressevenemang under namnet Kitchen. Det är därför tydligt att Capcom inte har klistrat på VR-läget i efterhand, bara för att kunna kryssa i den rutan på funktionslistan.

Spelet kommer att släppas den 24 januari, och kommer verkligen att testa mina gränser för tolerans när det kommer till skräckspel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.