PlayStation VR kommer i oktober

Igår kväll, svensk tid, annonserade Sony att deras bidrag till den virtuella världen kommer att släppas under oktober i år. Personligen har jag varit lite tveksam till ifall de verkligen skulle kunna hinna under året men nu står det alltså klart att det blir en riktigt trevlig höst för oss PlayStation-spelare.

PlayStation VR levereras med det mesta för att kunna komma igång direkt; alla kablar, ett par hörlurar och så klart själva VR-paketet med headset och extra processorkraft i formen av en svart låda. Vad som inte finns med i paketeringen är PlayStation Camera och Move-kontroller. Det är upp till utvecklarna att bestämma vilken kontroll som används i spelen de utvecklar men kameran är obligatorisk och betingar med andra ord ett extra inköp om du inte redan har en sådan. Dock kommer det att släppas en paketering som innehåller både PlayStation VR, kamera och Move-kontroller i USA, förhoppningsvis får vi se samma erbjudande i Europa.

När det kommer till funktionaliteten i Sonys headset, är det inte bara Virtual Reality spel som går att avnjuta; det går även att ta på sig PlayStation VR om du är sugen på att titta på film på en enorm, virtuell skärm. Det går även att använda för att titta på sessioner av Share Play eller Live från PlayStation. Om jag inte upplever obehag av mina virtuella upplevelser, kan jag erkänna att jag verkligen ser fram emot att titta på Blu-rayfilmer och känna att jag sitter ensam i en stor biosalong.

Jag kan inte vänta tills jag får den här på huvudet!

Jag kan inte vänta tills jag får den här på huvudet!

Faran med att lansera ny teknologi för spelkonsoler är att det inte finns titlar att spela. Här verkar Sony ha lärt sig en läxa och har i god tid entusiasmerat utvecklare att skapa spel för PlayStation VR. Vi har redan fått information om att VEV: Viva Ex Vivo är förberett för plattformen redan från början men i pressmeddelandet kan vi även läsa att över 160 speltitlar är under utveckling.

PlayStation VR är i dagsläget prissatt till 399 euro för Europaregionen och tidiga indikationer visar att det i Sverige kommer att handla om cirka 4500 kronor. Om det är så att du inte har några pengar kvar efter att ha inhandlat ditt Virtual Relity-headset, kan du ladda ned The Playroom VR alldeles gratis samma dag.

Jag har redan bokat mitt exemplar, ser du fram emot en ny upplevelse?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.