Overwatch kommer till PS4 i vår

Under helgens Blizzcon-evenemang i Anaheim fokuserades mycket tid på Blizzards PC-rötter men det dök även upp lite nyheter som konsolspelare kan glädjas åt. Utvecklarnas kommande lagbaserade förstapersonsskjutare Overwatch kommer nämligen även att lanseras på konsoler, trots att många spekulerat om att spelet åtminstone till en början skulle vara PC-exklusivt.

Spelet påminner en del om upplägget i Team Fortress med intensiva onlinestrider mellan lag där du väljer spelare inom diverse klasser. Dessa klasser har olika färdighetsområden, där vissa är offensivt fokuserade och andra är till för att ta stryk eller fyller en understödsroll. Varje klass har sedan en rad olika hjältar som har specifika färdigheter och till en början kommer spelet att erbjuda 21 olika karaktärer.

Till skillnad från vad som antogs från början kommer spelet inte att vara ett gratisspel som drivs av mikrotransaktioner, trots att själva ramverket påminner om det vi ofta ser i MOBA-genren på PC. Det kommer alltså att bli ett fullprisspel, vilket får mig att undra vilken genomslagskraft det kommer att få med tanke på det enbart har ett flerspelarläge. Nu är jag kanske lite partisk eftersom jag inte spelar så hemskt mycket online och föredrar att ha en kampanj, men spel som Evolve (8/10) och Titanfall möttes av positivt mottagande till en början men det finns inte många som snackar om dessa spel nu.

Kommer du att spela Overwatch?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.