Overwatch får släppdatum och öppen beta

Blizzard är en av mina absoluta favoritutvecklare, vilket enkelt kan ses om vi börjar räkna timmarna jag har lagt ner på både World of Warcraft och Diablo-serien. Nu ska dock studion ge sig in på mer obekant mark i samband med lanseringen av onlineskjutaren Overwatch, och spelet är inte ens baserat på deras välkända serier.

Spelet använder sig av element av den populära MOBA-genren genom att införa hjältekaraktärer som alla har olika färdigheter samt tillhör olika klasser som fyller en viktig roll för lagets möjlighet att vinna. Den stängda betan har pågått under en längre tid på PC, men snart är det dags för både en öppen testperiod samt lansering av det färdiga spelet.

Det ska bli intressant att se hur Blizzard kommer att applicera sin sedvanliga kvalitetsstämpel i en, för dem, relativt outforskad genre. Jag brukar inte dras till förstapersonsskjutare som enbart lever på sitt onlineläge, men de spelmekaniker som har visats upp känns ganska lockande och den grafiska stilen är i vanlig ordning ypperlig. Ska detta bli spelet som får mig att fastna i en onlineskjutare?

Mellan den 5 och 9 maj kommer du att kunna delta i detta öppna test, men om du har förhandsbokat spelet kan du köra igång redan den 3 maj. Om du hellre väntar på den färdiga produkten är väntan inte så hemskt mycket längre, och du kan istället markera den 24 maj i kalendern.

Vad tycker du om Overwatch?

Ett svar
  1. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.