Uppdaterat: Nytt Deus Ex är avslöjat

Uppdaterat: Trailern är nu inbäddad i artikeln.

Alla cyberpunk-fans kan glädjas åt att den klassiska spelserien Deus Ex kommer att få en uppföljare till PlayStation 4. Square Enix har i ett par dagar pytsat ut ledtrådar om ett nytt projekt vid namn CKP, som sedan avslöjades stå för ”Can’t Kill Progress”. Ytterligare ledtrådar bestod av en man med en mekanisk arm och det dröjde sedan inte länge förrän informationsläckorna var i fullt flöde och det stod klart att marknadsföringskampanjen handlar om Deus Ex: Mankind Divided.

Väldigt lite är känt hittills, men vi kommer få följa Adam Jensen ett par år efter händelserna i Deus Ex: Human Revolution. Som titeln antyder kommer spelet att hantera motsättningar mellan människor med och utan implantat, något som även har varit ett underliggande tema i tidigare spel. Bilderna som har släppts hittills ska förmodligen tas med en nya salt, då de ser lite väl detaljerade ut för att vara annat än konceptbilder eller marknadsföringsmaterial.

1428436079-deus-ex-mankind-divided-concept-art-2[1]

Jag gillar verkligen Deus Ex: Human Revolution, men jag hoppas sannerligen att uppföljaren får en mer enhetlig utvecklingsprocess. Som att till exempel inte låta ett externt designteam ta hand om bossfighterna, vilket gjorde att spelet kändes osammanhängande och obalanserat. När det var som bäst kunde det dock konkurrera med de flesta spel som släpptes 2011.

Något släppdatum för Deus Ex: Mankind Divided är ännu inte spikat, men jag antar att vi kommer att få se mer av spelet på E3 om ett par månader.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.