Nya Kickstarter-succéer på gång

Efter den ursprungliga vågen av lyckade Kickstarter-kampanjer som resulterade i bland annat Broken Age (8/10) och Shovel Knight (9/10), som båda nyligen tog steget till PlayStation-plattformar, har antalet storsatsningar på spel på finansieringssidan blivit betydligt färre. Den senaste tiden har dock bevisat att den populära trenden inte är död riktigt än.

För ett par veckor sedan startade Playtonic Games en kampanj för Yooka-Laylee, en sprituell uppföljare till Banjo-Kazooie-serien som har varit populär på både Nintendo- och Xboxplattformar. Stommen av utvecklarteamet består till stora delar av samma gäng som skapade de ursprungliga spelen, men eftersom Rare fortfarande ägs av Microsoft blir det svårt att göra en riktig uppföljare.

Denna kampanj exploderade nästan omedelbart och finansieringsmålet på 175 000 pund nåddes på under en timme. Ett dygn senare hade de dragit in över en miljon pund och det är tydligt att det fortfarande finns ett sug efter tredimensionella plattformspel, vilket resulterade i att kompositören för spelet reagerade så här.

Det som är positivt för oss PlayStation-fans är att eftersom spelet utvecklas av en fristående studio istället för det Microsoft-ägda Rare, kommer vi nu att kunna ta del av spelet när det lanseras nästa år.

Playtonic Games är dock inte ensamma om att dra in tonvis av pengar via Kickstarter på senare tid. Igår drog Koji Igarashi, skaparen av bland annat PlayStation-klassikern Castlevania: Symphony of the Night, igång sin kampanj för Bloodstained: Ritual of the Night som har tydliga designlikheter med den populära Castlevania-serien.

Precis som Playtonic Games har Igarashi och hans utvecklingsteam brutit sig loss från en organisation som inte längre satsar på en spelserie som har gjort dem populära hos fansen. Koji Igarashi lämnade dock Konami redan 2014, men med tanke på hur det företaget imploderar ur ett spelutvecklingsperspektiv hade han nog inte fått chansen att skapa ett nytt Castlevania som han själv vill även om han hade stannat.

Nu behöver han dock inte ha några sömnlösa nätter på grund av detta eftersom kampanjen nådde finansieringsmålet 500 000 dollar efter bara fyra timmar. Sedan dess har det rullat vidare och har passerat en miljon dollar med råge. Som en fin bonus har Igarashi anlitat Metal Gear Solid-veteranen David Hayter som röstskådis i ett av delmålen i kampanjen. En pik till Konami, kanske?

Denna spirituella uppföljare till Castlevania: Symphony of the Night är en bit bort fortfarande och planen är att lansera spelet i början av 2017.

Vad tycker du om Kickstarter-kampanjer? Kommer du att stödja någon av dessa två succéer?

4 kommentarer
  1. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • macke86
        • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.