Ny video går på djupet med No Man’s Sky

Under gårdagen släppte amerikanska IGN första delen av deras djuplodande månadsserie IGN First med fokus på No Man’s Sky. I detta nya klipp visar Sean Murray en mer sammanhängande spelupplevelse för att demonstrera vad du faktiskt kommer att göra i spelet, och en del av de beslut du har att välja mellan. Murray går till och med in på detaljer om vad du kan tänkas hitta när du når galaxens mittpunkt.

En hel del olika spelmekaniker visas upp i denna video, och däribland ett Grand Theft Auto-liknande stjärnsystem som hänger ihop med hur mycket kaos du ställer till med på en planet. Planeterna har en form av polissystem där robotar börjar jaga dig om du får för dig att utrota djurliv eller om du bedriver lite för aggressiv gruvverksamhet.

Stora delar av spelet kommer, som tidigare har visats, att handla om att utforska miljöer. Nya fynd som rapporteras in ger dig pengar som du sedan kan använda för diverse uppgraderingar, ett system som visades lite mer tydligt i detta nya klipp. Om du inte är en utforskare kan du förstås istället fokusera på att vara rymdpirat och sno andras tillgångar istället.

Ännu en gång visar Murray upp skalan på denna enorma spelvärld som lägger ribban för definitionen av öppen spelvärld på en helt ny nivå. Detta kommer att bli ett evighetsprojekt för många spelare, förutsatt att det kommer att kännas givande i längden och det är detta som fortfarande är den stora frågan. Om Hello Games lyckas fylla spelvärlden med tillräckligt mycket innehåll som inte känns repetitivt kan det bli ett av de mest imponerande spelen någonsin med tanke på hur få som jobbar på projektet.

Något släppdatum är ännu inte bekräftat, men jag misstänker att de snart är redo att spika detta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.