Ny trailer visar mer av This War of Mine

Tidigare i år blev det officiellt att det omtalade PC-spelet This War of Mine skulle ta steget till konsoler, med undertiteln The Little Ones. Denna stämningsfulla överlevnadssimulator utspelar sig i Sarajevo under Bosnien-kriget och ställer spelaren inför tuffa vardagsbeslut som alla inverkar på hur karaktärer beter sig i denna pressade situation. Både fysisk och psykisk hälsa behöver prioriteras, men det är förstås enklare sagt än gjort.

Som undertiteln antyder kommer det att finnas en större fokus på hur de yngre karaktärerna hanterar belägringen, och det känns som att det är upplagt för mörk stämning och svåra beslut.

Grundkonceptet i spelet är att du behöver se till att din grupp har de resurser som behövs för att överleva varje dag, och det handlar till exempel om mat, medicin, sovplatser och inte minst vapen och ammunition för att kunna försvara dig mot mer illvilliga människor.

Om nätterna får du möjlighet att skicka ut delar av din grupp för att leta nya resurser, och då kan du förstås råka ut för diverse svårigheter. Dels kan du stöta på andra som har samma idé, men som inte har några intentioner att dela med sig av de eventuella skatter som finns, men du kan även råka ut för att din hemmabas attackeras.

Den 29 januari får vi ta del av detta stämningsfulla verk!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.