Neverending Nightmares kommer i vår

Ordet verklighetsflykt låter i mina öron ofta som något trevligt, gulligt eller bra men på senare tid har jag upptäckt en annan sida av myntet. Jag har börjat utforska en del titlar som tar upp känslor av andra slag, känslor som inte alltid handlar om japansk popmusik och leende karaktärer med stora ögon.

Jag har upplevt att det finns sidor av att vara människa som jag aldrig varit i kontakt med och som jag hoppas att jag slipper uppleva på riktigt. Men det kan ändå kännas givande att uppleva dem och känslorna jag menar är de som kretsar om de lite mörkare delarna av psyket. Snart kommer PlayStation-spelare att få möjlighet att uppleva Neverending Nightmares, en titel som tar skräck till en annan nivå.

Infinitap Games är studion bakom detta mörka verk och de beskriver upplevelsen som en resa in i de allra mörkaste av mänskliga känslor. Rädsla, skräck, frustration, hopplöshet, ångest och smärta är några av orden som används för att beskriva innehållet i spelet, och även om det inte är något man skriver på baksidan av spelfodralet blir jag intresserad.

Själva spelet kretsar kring Thomas Smith, en ung man som har grava psykiska problem. Han vaknar upp från en mardröm bara för att gå vidare i nästa och saker blir bara värre och värre ju längre in i berättelsen vi kommer.

Säg inte att det är någon bakom mig...snälla!

Säg inte att det är någon bakom mig… snälla!

Spelet visas i en tvådimensionell vy, sett från sidan och grafiken är väldigt originell; allting ser ut att vara tecknat med blyertspenna. Efter att ha tittat på några videor upplever jag att spelets styrka helt och hållet ligger i ljuddesign och narrativ; det passar riktigt bra för historien som levereras.

Neverending Nightmares släpps under andra kvartalet i år till PlayStation 4 och PlayStation Vita, och när du köper spelet till en av plattformarna får du installera det på båda två. Det har dessutom stöd för cross-save, vilket innebär att du kan fortsätta med mardrömmarna på din Vita om familjen tycker att det är för läskigt att se på när du använder TV:n.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.