Minecraft till PlayStation 4 försenas

Det ser ut som att alla som har sett fram emot Minecraft till PlayStation 4 och PlayStation Vita denna månaden får vänta lite ytterligare. Under gårdagen informerade 4J Studios som är ansvariga för portningen att spelet inte gick igenom Sonys certifieringsprocess, och därmed ser den planerade lanseringen i augusti osannolik ut.

Enligt utvecklarna fanns det tekniska problem med den version av koden som skickades in till certifiering och detta ska förstås fixas till, men det betyder även att de måste börja om från början med certifieringen. Detta är ju förstås lite av en besvikelse för de Minecraft-fans som tålmodigt har väntat på portningen sedan den offentliggjordes på Gamescom förra året.

De goda nyheterna är att spelet troligen inte kommer att skjutas upp mer än några veckor, förutsatt att inte fler tekniska problem uppstår. Jag tror heller inte att spelet kommer att lida av att släppas så pass nära Destiny eftersom Minecraft är ett spel som verkar vara immunt mot konkurrerande titlar och det ligger konstant på toppsäljarlistor oavsett årstid.

För min egen del är jag en av de få som inte blivit uppslukad i Minecraft-hysterin, men överväger att undersöka det när det väl dyker upp på PlayStation 4.

Hur mycket ser du fram emot Minecraft till PS4?

Ett svar
  1. Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.