Koreansk skräck släpps lös till PlayStation 4 under hösten

PlayStation-spelare må vara överösta med japansk kärlek i alla former när det kommer till spel men det är väldigt sällan vi får möjligheten att uppleva något från Korea. Engelska utgivaren PQube tänker dock ändra på detta och berättade nyligen att skräckspelet White Day: A Labyrinth Named School håller på att lokaliseras för spelare i USA och Europa.

Spelet utvecklades av koreanska studion Sonnori och släpptes redan 2001 till PC, men kommer nu att levereras i ett uppgraderat format, både när det gäller grafik och ljud.

I White Day får vi följa eleven Hui-Min Lee, som alldeles nyligen börjat i en ny skola. Ryktena säger att skolan är hemsökt av onda andar, och att flera personer har blivit mördade brutalt. Givetvis blir den stackars studenten inlåst under natten och måste försöka fly med livet (och sinnet) i behåll.

Spelet innehåller många av de element som många av skräckspels-entusiasterna uppskattar där smygande, resurshantering och intrikata pussel är några. Utvecklaren utlovar även något som de kallar dynamisk skräck; där hemskheterna avlöser varandra med kortare mellanrum i de högre svårighetsgraderna.

Personligen kommer jag att hålla mig borta från denna titel, men det beror nog mest på att jag inte klarar av skräckspel. Om du gillar titlar som till exempel Project Zero, rekommenderar jag dock att du håller ett vaksamt öga på detta. White Day: A Labyrinth Named School släpps i Europa till PlayStation 4 i augusti.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.