Ja, vi får ett nytt Burnout (nästan)

Three Fields Entertainment består av flertalet talanger från Criterion Games, studion bakom de tidlösa spelen i Burnout-serien. När de startat upp den nya studion, började de omedelbart skapa mindre, enklare titlar som trots en mycket stramare budget inte tummade på kvaliteten.

Framgångssagan började med Dangerous Golf (7/10) och fortsatte med VR-skjutaren Lethal VR (8/10), två titlar som tog små trevande steg in i PlayStation-spelarnas hjärtan. I vår intervju med Alex Ward, lovade han mer eller mindre att vi skulle få en spirituell uppföljare till Burnout, om deras spel sålde tillräckligt bra. Nu verkar det äntligen som att Three Fields Entertainment hedrar sitt löfte till spelarna.

Titeln heter rätt och slätt Danger Zone och fokuserar på ett av de mest uppskattade spelmomenten i serien; crash mode, vilket introducerades i Burnout 2: Point of Impact. Crash mode handlar om att skapa så mycket kaos som möjligt i en sluten miljö, och ju fler och större fordon som går i bitar, desto högre poäng.

V(r)akna nu, det är ju vår!

V(r)akna nu, det är ju vår!

I Danger Zone lånas funktioner friskt från originaluppsättningen och den inbitne Burnout-fantasten kommer säkerligen känna sig hemma på alla sätt. Den största skillnaden jag kan utröna, är hur fantastiskt vackert spelet ser ut. Grafiken är som väntat otroligt realistisk och bjuder på storslagna explosioner, flygande bildelar och ljuseffekter som gör att jag tappar hakan.

Spelet släpps för nedladdning till PlayStation 4 redan i maj månad och jag kan faktiskt inte minnas att jag någonsin har längtat så här mycket efter att krascha bilar!

Ser du också fram emot att krascha bilar i vår?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.