Inget Rise of the Tomb Raider till PS4 under 2015 [UPPDATERING: tidsexklusiviteten är nu bekräftad]

Alldeles nyss släpptes en bomb under Microsofts presskonferens – Rise of the Tomb Raider kommer exklusivt till Xbox One under julen 2015. Hav tröst dock, för allt ser inte helt becksvart ut för PlayStation-fans.

Precis som med alla utannonseringar måste man lägga märke på exakt alla ord som sägs. I detta fall tyder allt på att det rör sig om tidsexklusivitet.

Översatt till svenska sades det aldrig att Rise of the Tomb Raider, uppföljaren till fantastiska nyversionen av Tomb Raider (9/10), endast skulle släppas till Xbox One, utan under julen 2015, endast till Xbox. Ifall det hade rört sig om en helt exklusiv affär hade utannonseringen betonat det väldigt tydligt – precis som det gjordes med Titanfall.

Frågan är bara exakt hur länge denna tidsexklusivitet kommer att vara? Optimisten inom mig säger att det rör sig om tre månader, medan pessimisten inom mig säger ett år. Jag väljer att vara positiv i detta fall.

UPPDATERING 1:

Utvecklarna har gått ut på sitt Tumblr-konto och skrivit varmt om hur Microsoft alltid har stöttat dem från första början och att andra plattformar kan införskaffa deras övriga titlar, men det skrivs aldrig något om att Rise of the Tomb Raider är en permanent exklusivitet. Det finns endast en luddig antydan och inget annat.

Enligt min erfarenhet är detta praxis vid majoriteten av tidsexklusiva avtal för ett spel, för annars finns det ingen poäng med dem.

UPPDATERING 2:

Precis som jag trodde är detta endast en tidsexklusivitet. Eurogamer har under en intervju med Microsofts Phil Spencer fått honom att säga att denna exklusivitet endast gäller under en viss period, som han naturligtvis inte vill specificera.

Med andra ord kommer alla PlayStation-spelare att få sin dos av Tomb Raider. Fast lite efter de som äger eller ska köpa en Xbox 360 eller Xbox One.

8 kommentarer
 1. motz motz
 2. Mattias Lönnqvist
 3. jonasbylin jonasbylin
  • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
   • Martin Svennberg Martin Svennberg
 4. macke86
 5. Mac_da_man
 6. Davito163

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.