Inför E3 2014

Då är vi alltså tillbaka till den där sommarveckan där årets största utannonseringar sker från alla stora och små utvecklare. Mellan måndag och torsdag, amerikansk tid, kommer det världsomspännande nätet att överfyllas med nyheter, ”nyheter” och sådant som inte borde få kallas för nyheter.

Vi på PSbloggen kommer att agera som det ultimata filtret för de som är intresserade av spel på PlayStation-plattformar! Som brukligt kör vi med en livechatt på sajten under Sonys presskonferens och under resten av veckan blir det ett massivt flöde av relevanta nyheter. Räkna också kallt med diverse kåserier från undertecknad och av andra eftersom det lär finnas flera saker som är anmärkningsvärda och som kräver några hundra ord.

Nu börjar jag det hela med att spekulera kring det vi ska få se under mässan och vad vi sannolikt inte kommer att få se!

Vad kommer vi att få se?

 • Uncharted 4 – Det är inget spel som kommer att släppas i år, men lär visas upp under Sonys presskonferens.
 • God of War – Åter igen inget som släpps redan under 2014. Kanske dröjer ända till 2016.
 • Ingen uppenbar käftsmäll mot Microsoft – Under förra året gjorde Sony en knockout mot Microsoft gällande… Tja, precis allt. Den här gången kommer de inte att vara lika kaxiga, bortsett från den obligatoriska statistikrundan där de lär gå ut med att PS4:an säljer bäst av alla stationära konsoler i den nya generationen. Fokuset kommer mer att handla om dem själva och inte att jämföra sig lika mycket.
 • PlayStation Now – Streamingtjänsten som endast kommer till USA i början lär få en rejäl portion av presskonferensen och den som längtar efter besked för EU-länder lär bli besviken. Det får vi nog vänta på tills GamesCom i augusti, som tidigast.
 • Project Morpheus – Här ställer jag mig ändå lite tveksam. Förvisso är det alltid kul för en presskonferens att kunna visa upp någon ny hårdvara, men å andra sidan är det lite för tidigt att visa upp något konkret gällande Sonys Virtual Reality-lösning. 50/50, fast bara om det finns något nytt spel från Media Molecule.
 • Mer från tidigare utannonserade titlar – The Order 1886, Project Beast, Call of Duty: Advanced Warfare, Battlefield: Hardline, Assassin’s Creed: Unity med flera visar upp nytt material.
 • Nya uppföljare – Läckor har redan avslöjat titlar såsom Dishonored II och Resident Evil 7 (som kanske är exklusivt för Microsoft?), och fler lär avtäckas under denna vecka.
 • Nya versioner av PS3-spel – Gran Turismo 6 och Grand Theft Auto V är nästan garanterade, men vad mer kommer att täta till luckorna under hösten?

Vad kommer vi inte att få se?

 • The Last Guardian – Något vackert år kommer vi att höra mer från spelet, men det är osäkert om det är 2014 som är aktuellt. Fansen skulle säkert uppskatta något konsolexklusivt som faktiskt släpps i år.
 • En ny konsol – Alldeles för tidigt att visa upp PlayStation 5 och någon uppföljare till Vita lär inte vara aktuellt i dagsläget.
 • The Last of Us 2 – Finns vissa rykten som säger att Sonys presskonferens avslutas med en supersnabb teaser, men jag tror att det är för tidigt.
 • Dark Souls II till PS4 – From Software lär fokusera på expansioner till det och naturligtvis kommande Project Beast, inte någon nyversion till PS4.

 

Var ligger dina förhoppningar inför E3 2014?

 

4 kommentarer
 1. Mac_da_man
 2. Alestes Alestes
 3. motz motz
 4. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.