Idea Factory utannonserar tre nya titlar

I sitt årliga pressevenemang under förra veckan, berättade Idea Factory att de har för avsikt att släppa tre spel som vi i väst ännu inte har fått njuta av. Det handlar om lokaliserade versioner av Dark Rose Valkyrie, Hakuoki: Kyoto Winds och Mary Skelter: Nightmares, tre spel som är väldigt olika varandra.

Även om inget specifikt datum är utlovat för något av dem, vare sig för USA eller Europa, är det tydligt att utgivaren har hittat en inkörsport till spelare i väst: PlayStation Vita, en rollspelares bästa vän.

Dark Rose Valkyrie

Den här titeln verkar vara japansk förädlingskonst när den är på topp. Här varvas mängder av spelmoment från andra titlar, vad sägs till exempel om Overdrive-läget från Hyperdimension Neptunia-serien eller att dina fiender ändrar styrka och beteende beroende på vilken tid det är?

Förräderi är det nya svarta i japanska rollspel och självklart finns det en femtekolonnare i din grupp av äventyrare. För att ta reda på vem det är, används inslag av visuella romaner. Stridsmekaniken påminner lite om en blandning av Hyperdimension-serien och Devil May Cry. Personligen är jag återhållsamt entusiastisk, men hoppas såklart på ett nydanande spel.

Dark Rose Valkyrie släpps under våren 2017 till PlayStation 4.

Mary Skelter: Nightmares

Om du föredrar taktik och karaktärsjusteringar framför att hacka och slåss vilt, kanske denna titel är något för dig. Traditionell dungeon-crawling utlovas tillsammans med ett antal nyheter till genren; monster kan förfölja dig genom labyrinterna och du har möjlighet att placera ut fällor för att försvaga dem.

Filmen visar inte några spelmoment alls, men stämningen är ganska påtalande ändå tycker jag. Det känns som om utvecklarna hämtat en gnutta inspiration från Criminal Girls-serien, gjort den lite mer rumsren och sedan stoppat allt i samma form som Demon Gaze (7/10).

Mary Skelter: Nightmares släpps till PlayStation Vita och PlayStation TV under sommaren 2017.

Hakuoki: Kyoto Winds

Förvånande nog, är det faktiskt en visuell roman som tilltalar mig allra starkast bland de tre utannonserade titlarna. Hakuoki: Kyoto Winds utspelar sig under slutet av Edo-eran, i en tid som kallas “Bakumatsu”, när ridån går ned. Talesättet speglar sig i det faktum att det japanska samhället gick bort från det Shogun-styrda samhället och närmade sig den typ av regering som finns idag.

Spelet släpptes i Japan redan 2008 och handlar om den unga kvinnan Chizuru som desperat letar efter sin försvunna fader. För att nå sitt mål, behöver hon släppa in mäktiga samurajer i sitt hjärta och kanske manipulera dem en smula för att få sin vilja fram.

Japansk historik har alltid fascinerat mig och eftersom äventyret utspelar sig i Kyoto under Japans mest omvälvande tid, gör inte saken sämre. För första gången någonsin ser jag fram emot att få sätta tänderna i en visuell roman!

Hakuoki: Kyoto Winds släpps till PlayStation Vita och PlayStation TV under våren 2017.

Ser du också fram emot mer, japansk, kultur under nästa år?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.