Hyperdimension Neptunia U: Action Unleashed kommer i vår

I december annonserade Idea Factory att ett helt nytt spel i Hyperdimension Neptunia-universat skulle komma till PlayStation Vita under våren 2015. Med tanke på hur det känns nuförtiden på dagarna, antar jag att spelet förmodligen kommer ganska snart. Om du missade informationen i slutet av förra året kan jag berätta att Hyperdimension Neptunia U: Action Unleashed kommer att ta ut svängarna ordentligt, överraskande nog.


Av pressinformationen vi fått kan jag tolka två helt nya saker som vandrar en bit ifrån den upptrampade stigen som serien tidigare har tagit. Huvuddelen verkar bestå av utforskning av grottor och olika miljöer, så långt är allt precis som det brukar, men stridssystemet lutar mycket mer åt hack ’n’ slash-genren. Jag ser detta som enormt uppfriskande och när jag tittar på bilderna får jag känslan av att fler sorters spelare kommer att känna sig hemma. Gillar du många monster på skärmen samtidigt, njuter du av att se skadepoängen flyga runt på skärmen eller bemästrar du kanske slagkombinationer som ingen annan? Idea Factory har isåfall ett spel för dig!

Den här skärmen är inte stor nog för två CPU. Nu slåss vi!

Den här skärmen är inte stor nog för två CPU. Nu slåss vi!

Det andra läget ser ut att luta mer åt ett kampsportspel där striderna utkämpas mot andra CPU (gudinnorna i spelet). Här spelar taktik och reflexer större roll än förmågan att kombinera långa attackkombinationer. Spelet är för en spelare, vilket innebär att du tyvärr inte får nöjet att spöa upp din rumskamrat eller familjemedlem.

Dialogerna och berättelsen cirklar fortfarande kring världen Gamindustri. Världen ter sig nu relativt fredlig efter att CPU-gudinnorna har bekämpat ondskan igenom hela spelserien. De flesta i världen är lite lata och uttråkade och kanske är det därför matcherna mellan hjältarna är populära? Även om de starka monstrena är nedkämpade, finns den roliga och skämtsamma synen på spelindustrin kvar och jag misstänker starkt att det trots allt kommer bekämpas en hel del fiender!

Den skämtsamma synen på spelindustrin fortsätter att lyfta Hyperdimension Neptunia-spelen!

Den skämtsamma synen på spelindustrin fortsätter att lyfta Hyperdimension Neptunia-spelen!

Vad tycker du, behöver spelserien en uppfräschning?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.