Homefront: The Revolution återuppstår

Det var ett tag sedan vi senast fick se Homefront: The Revolution, ett spel som var snubblande nära att läggas ner efter flertalet ekonomiska problem hos Crytek. Nu har de dock beslutat sig att det är dags att visa upp spelet igen, och även om skepnaden är snarlik är det tydligt att en hel del arbete har genomförts för att få projektet presentabelt igen.

Grundberättelsen är densamma, det vill säga att USA är ockuperat av en fiendemakt och att du spelar en medlem i en motståndsrörelse som kämpar ett gerillakrig i Philadelphia. Upplägget är intressant, precis som i originalspelet som släpptes 2011, och det finns hopp om att genomförandet kommer att bli betydligt bättre.

Ett par klipp av spelet visades upp under Microsofts presskonferens igår varav det första skildrar stämningen på ett effektivt vis. Vi får se ett kuvat folk som tvingas acceptera ockupationen eller de dödliga konsekvenserna av att kämpa emot. Att de har inspirerats av verk som Red Dawn är ingen överraskning, och absolut inte något negativt för den delen heller.

Det andra klippet visar mer konkret hur spelet ser ut och demonstrerar en del potentiella spelsekvenser som kommer att uppstå, och trots att jag tidigare tvivlat på att spelet ens skulle kunna färdigställas ser det nu ut att kunna bli ganska underhållande. 2016 är året då de siktar på att bli klara och jag håller tummarna för att det kan bli ett Far Cry i storstadsmiljö.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.