Gravity Rush får nyversion och uppföljare

Gravity Rush är ett av de mest intressanta och underskattade spelen på PlayStation Vita, och jag har länge hoppats på en uppföljare. Den vackra grafiska stilen och den gravitationsbaserade spelmekaniken fångade mig under en längre tid och det är ett spel som jag nästan hundraprocentade.

Under Sonys presskonferens innan Tokyo Game Show gick mina önskningar i uppfyllelse i dubbel bemärkelse dels genom att en nyversion av första spelet bekräftades till PlayStation 4, men även att uppföljaren är under utveckling.

Bakom portningen ligger de meriterade nyversionsexperterna Bluepoint Games, vilket fyller mig med en trygghetskänsla och övertygelse om att spelet ligger i bra händer. Den cellskuggade grafiken kommer att göra sig riktigt bra i hög upplösning och jag ser fram emot att flyga genom de märkliga stadsmiljöerna igen när spelet släpps i februari nästa år. De tre expansionerna som släpptes till originalspelet kommer dessutom att bakas in i paketet.

Något datum för uppföljaren tillkännagavs inte, men jag skulle tänka mig att vi är åtminstone ett år borta från att se det på butikshyllorna. Vi fick däremot en trailer att vila ögonen på till dess!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.