Gone Home kommer till PS4

Väntan har varit lång och osäkerheten har varit stor för detta projekt, men nu har äntligen Gone Home ett officiellt släppdatum för PlayStation 4. Redan under 2014 klargjorde utgivaren Midnight City att de ville se till att detta fantastiska indieverk inte stannade på PC-plattformen, utan ta steget till konsoler också.

Sedan dess stötte företaget på flera motgångar, många av dem ekonomiska, och det var oklart om det skulle bli någon konsolportning alls. Det är därför glädjande att till slut få bekräftat att fler kommer att få ta del av denna magiska berättelse.

Den 12 januari kommer spelet att släppas på PlayStation Store, och det ser onekligen ut som att nästa år kommer att få en rivstart på spelfronten. I spelet iklär du dig rollen som Kaitlin, en ung tjej som återvänder till hem till sin familj en mörk och stormig natt. När hon anländer är huset övergivet och du får genom utforskning av hemmet pussla ihop en berättelse av vad som har skett.

Detta spel bjuder på ett sällan skådat djup i både skildringen av karaktärer och känslor och det påverkade mig på ett vis som få andra spel har lyckats göra. Utöver den gripande berättelsen är hemmet smockfullt av detaljer som går att undersöka, och som visserligen inte har någon inverkan på själva handlingen men som skapar en övergripande stämning som är svårslagen. Detta är helt enkelt ett spel som alla bör kika närmare på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.