Fyra efterlängtade spel på gång

Igår tillkännagav amerikanska PlayStation-bloggen att det är dags att dra igång den årliga sommarkampanjen PlayStation Store PLAY, en kampanj som fokuserar på fyra intressanta digitala spelsläpp. Tråkigt nog är det i vanlig ordning en kampanj som vi i Europa inte får ta del av, men det intressanta för oss i sammanhanget är att vi åtminstone får koll på släppdatumen för dessa spännande spel.

Journey 21/7

Vi kände förvisso redan till släppdatumet för det här mästerverket som ska ta steget till PlayStation 4, men spelet är värt att nämna igen. Journey är en av de vackraste upplevelserna från förra konsolgenerationen och jag är säkert inte ensam om att se fram emot att spela det igen. Om du redan äger den digitala PS3-versionen kommer du att kunna tanka hem PS4-versionen utan extra kostnad.

N++ 29/7

Detta är ett spel som nämndes redan vid första avtäckningen av PlayStation 4 och sedan dess har inte mycket skymtats. Nu är det dock snart dags för lansering, och jag hoppas sannerligen att du har slipat på dina plattformsfärdigheter. Spelet är fullpackat med över 2000 nivåer plus ett designverktyg för att skapa egna, och med denna mångfald kommer det att ta ett tag innan du bemästrar detta utmanande spel.

Galak-Z 4/8

Detta är ännu ett spel som har cirkulerat länge på spelmässor och som snart äntligen är färdigt för lansering. Galak-Z är en rymdskjutare som har ett par punkter som får det att sticka ut från mängden. Dels kommer varje genomspelning att vara olik den förra eftersom nivåerna genereras varje gång du startar på nytt, men det som tilltalar mig mest är det otroligt välgjorda grafiska temat som framkallar minnen från gamla tecknade serier från barndomen. Datumet ovan gäller för lansering i Nordamerika och utvecklarna har sagt att de siktar på samtidigt släpp i Europa, men har ännu inte spikat det. Jag håller tummarna i alla fall!

Everybody’s Gone to the Rapture 11/8

Utvecklarna The Chinese Room, som skapade Dear Esther till PC, är en av de skapare som startade debatten om ”vandringssimulatorer”, det vill säga spel som mer fokuserar på utforskning än interaktion. Deras nästkommande projekt Everybody’s Gone to the Rapture ska fortsätta i ungefär samma spår som det tidigare verket, fast med en tydligare röd tråd. Berättelsen utspelar sig under apokalypsen och skildras ur sex olika människors perspektiv, och jag ser otroligt mycket fram emot att utforska denna lilla vackra brittiska by under de extrema förhållanden som spelet erbjuder.

5 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros
  3. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.