Far Cry Primal släpps i februari

Far Cry-serien har på sistone erbjudit några av de mest underhållande sandlådorna i spelbranschen med massor av aktiviteter och fantastiska miljöer. Spelvärldarna har alltid några spontana händelser att överraska spelaren med, som när jag lugnt och metodiskt studerade ett läger i Far Cry 4 (9/10) och markerade varje fiende, för att sedan bli attackerad av en tiger när jag skulle slå till.

Nu har Ubisoft avtäckt planerna för nästa kapitel i denna spelserie, och det kommer att heta Far Cry Primal. Som namnet antyder kommer temat att vara förhistoriskt, och närmare bestämt utspela sig under stenåldern.

Spelaren kommer att få iklä sig rollen som Takkar, som är den sista överlevande medlemmen i sin jägargrupp. Han kämpar för överlevnad, inte bara för sig själv, utan även för stammen han är en del av. Givetvis finns det rivaliserande stammar som mer än gärna sätter stopp för detta, och jag förutspår en del övertagande av läger likt de som finns med i föregångarna.

De mänskliga fienderna är dock inte de enda motståndare du behöver hålla ögonen på. Spelet har också ett rikt djurliv, och du kommer att stöta på allt från sabeltandade tigrar till gigantiska mammutar. I och med tidsåldern allt utspelar sig i kommer förmodligen jakt på dessa djur och tillverkandet av vapen och tillbehör vara en större faktor än tidigare.

Den 23 februari är det planerade släppdatumet för Far Cry Primal, och det är bara att konstatera att början av nästa år redan börjar kännas fullpackad med härliga spel. Även om jag gillar temat i Far Cry Primal är jag nyfiken på hur bra det kommer att hålla under en längre period. Vingdräkten kommer ju sannolikt inte att göra en återkomst med tanke på att det inte riktigt fanns sådana på stenåldern, och det var en stor del av underhållningen i Far Cry 4. Å andra sidan, om jag kan demolera ett fiendeläger med hjälp av en mammut kanske det jämnar ut sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.