Inför E3 – Square Enix

Square Enix är utan tvekan den utgivare som har den största förbättringspotentialen jämfört med förra året. Visst var det spännande att se bland annat Just Cause 4 och Shadow of the Tomb Raider förra året, men när detta blandades upp med det både märkliga och avgrundsdåliga The Quiet Man är det svårt att ge ett högt medelbetyg.

Inte ens Kingdom Hearts III lyckades övertyga, då majoriteten av trailern som visades redan hade spelats upp på Microsofts presentation och kändes därför som lågprioriterat av utgivaren.

Vi fick dock se glimtar av ett lovande spel som jag hoppas återvänder i år, och då tänker jag förstås på det Platinum Games-utvecklade Babylon’s Fall. Även om det fortfarande är ganska oklart vad spelet handlar om påminner den grafiska designen en aning om Souls-serien, vilket förstås är tillräckligt för att väcka mitt intresse. Om detta paras tillsammans med den höga actionpotential som Platinum har visat med jämna mellanrum så kan detta bli ohyggligt intressant. Vad det blir i praktiken får vi förhoppningsvis en bättre bild av under E3.

Final Fantasy VII Remake kommer utan tvekan att vara en av de stora hörnstenarna för presentationen, och oavsett vad de kommer att visa känns det som att internet kommer att implodera. Den korta trailern som visades under PlayStations State of Play några veckor innan E3 skapade väldig debatt om detaljer som finns med och detaljer som inte finns med, men det är tydligt att se vilket hästjobb som ligger bakom denna nyversion.

Stilmässigt ser det ut att vara en korsning mellan Final Fantasy VII och Final Fantasy XV, vilket jag själv uppskattar då jag inte har nostalgin från tidigare. Jag förstår självklart att det finns en stor mängd människor som föredrar spelet som det var ursprungligen. Square Enix vet om detta också, vilket är varför även originalspelet går att spela på i princip alla moderna plattformar. Kan vi våga hoppas på ett lanseringsdatum för nyversionen på årets E3?

Efter ett par års spekulation är det slutligen dags för Crystal Dynamics att visa upp sitt Avengers-baserade spel med det påhittiga namnet Marvel’s Avengers. Ryktena gick redan under förra året om att det skulle avtäckas under E3, men det fortsatte att lysa med sin frånvaro. En lansering under 2019 känns nästan som ett måste med tanke på att Marvel-filmerna nådde kokpunkten tidigare i år. Det kommer absolut inte att sluta släppas Marvel-filmer förstås, men det känns naturligt att hoppa på tåget när det finns så mycket positivitet runt varumärket.

Kanske är det även dags för den mystiske och märklige Yoko Taro att avtäcka sitt nya projekt. Det har gått ett tag sedan det väldigt välgjorda och framgångsrika Nier: Automata (8/10) släpptes och det är med spänd förväntan jag ser fram emot vad denna extremt kreative producent tar sig an härnäst. Oavsett vad det blir kommer han förmodligen att kunna kräva en lite vettigare utvecklingsbudget denna gång, med tanke på att Nier: Automata sålde långt över allas förväntningar.

Dragon Quest Builders 2 är väldigt nära lansering i väst, men kommer troligtvis att få en sista riktig marknadsföringsskjuts genom en trailer i presentationen. Som bekant var ju Martin fullständigt eld och lågor över föregångaren, och att döma av mottagandet från den japanska lanseringen kommer inte många att känna sig besvikna när det dyker upp hos oss i juli.

Även om jag skulle vilja se mer från Deus Ex-serien tror jag att jag kommer att få vänta ett tag till på detta, eftersom Square Enix kände sig brända av senaste spelet. Samma gäller nog även för andra av deras stora AAA-serier då jag misstänker att de vill ha lite sparkapital inför nästa konsolgeneration. Jag ser dock gärna några mindre överraskningar i form av indiespel som de brukar ge ut genom Square Enix Collective. Kanske till och med en PS4-portning av Octopath Traveler?

Alla nattsuddare kan se detta och mer den 11 juni kl 03.00.

Vad ser du fram emot att se från Square Enix?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.