Wolfenstein II: The New Colossus debuterar starkt

Tidigt i morse höll Bethesda sin något innehållslösa presskonferens i samband med E3, och även om den inte nådde upp till de nivåer som de två senaste åren har skämt bort oss med, lyckades de avsluta presentationen riktigt starkt. Detta gjorde de med hjälp av det svenskutvecklade Wolfenstein II: The New Colossus, som visades upp med en matig trailer med både berättelseupplägg och en del spelklipp.

I denna uppföljare till MachineGames väldigt lyckade nystart på spelserien har nazisterna tagit sig hela vägen över Atlanten och börjat ockupera USA. Vår hjälte B.J. Blazkowicz är ännu en gång illa tilltygad, men eftersom det vankas nazister i närheten verkar han piggna till rätt fort. Det är så klart upp till honom att få ordning på motståndsrörelsen så att antalet hakkors på gatorna kan reduceras till noll. Och det är inte diplomati som står på agendan.

Att döma av spelklippen är detta precis vad jag vill ha från denna serie. En riktig actionrökare baserad på alternativ historia, med en smak av science fiction och en portion galenskap. Jag gillar verkligen tonen som etableras i trailern, som framkallar lite känslan inspiration från Inglorious Basterds. Redan i höst kommer vi att kunna avnjuta detta verk, när det släpps den 27 oktober.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.