Ubisoft demonstrerar spelsekvenser från Far Cry 5

Redan innan E3-mässan fick vi reda på att Ubisoft arbetar på en uppföljare i den populära Far Cry-serien, och som om inte detta var nog passade de även på att spika ett lanseringsdatum i februari nästa år. Tidigare spel har fokuserat på exotiska delar av världen, men den nya upplagan kommer istället att utspela sig i glesbygden i amerikanska delstaten Montana. Här har en domedagssekt börjat sätta klorna i ett litet samhälle, och det är förstås upp till dig att sätta stopp för dessa galningar.

Under gårdagens presskonferens passade Ubisoft på att visa lite mer detaljerade spelsekvenser jämfört med tidigare trailrar, och trots en lite annorlunda skådeplats jämfört med tidigare så ser det onekligen ut som ett Far Cry-spel. Vi har inte fått se så mycket av vildmarken ännu, vilket normalt sett är en stor faktor i spelen. Jag är dock övertygad om att det kommer att erbjudas gott om omväxlande miljöer i denna relativt sett orörda del av USA.

Spelet kommer även att erbjuda några olika möjligheter att skapa din egna protagonist, där du bland annat kan välja kön och hudfärg. Förhoppningsvis är detta mer än en kosmetisk funktion och påverkar hur du blir bemött av andra karaktärer, med tanke på vilken intressant dynamik detta kan skapa med den galna sekten. Den 27 februari är det dags för lanseringen av nästa kapitel i Far Cry-serien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.