Första spelsekvenserna från Need for Speed: Payback

Under gårdagens presskonferens rullade Electronic Arts ut många av deras stora kanoner inför hösten, och en klar höjdpunkt var Need for Speed: Payback. Vi har tidigare vetat att det hela kommer att cirkulera runt en actionfokuserad berättelse som är snubblande nära det vi kan se i en The Fast & The Furious-film, men igår fick vi även se hur själva spelet ser ut.

Under demonstrationen fick vi se en intensiv biljakt där målet var att stjäla en exklusiv sportbil som befinner sig i släpet till en lastbil. Detta utmynnar ju förstås i massor av kaotiska trafikolyckor, och inte minst Burnout-doftande kraschkameror när du lyckas kvadda en motståndare. Jakten avbryts emellanåt av förrenderade sekvenser för att bygga vidare på det filmiska upplägget, och det såg väldigt effektfullt ut på flera ställen. Förhoppningsvis används det inte alldeles för frekvent, då det känns som att det kan bli ett störande moment om din interaktion avbryts hela tiden.

Det är fortfarande svårt att säga hur berättelsen kommer att hålla, samt sammanvävas med spelmekanikerna. Det ser onekligen lovande ut som det är nu, men det sa jag å andra sidan om Need for Speed: The Run också en gång i tiden. Om de lyckas förmedla känslan av en stor, korkad actionfilm och ändå bibehålla deras traditionellt härliga arkadkänsla i körningen kan vi ha en riktig pärla som väntar på oss i november.

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.