BioWares nya projekt heter Anthem

Under EA Play i lördags fick vi ett första avslöjande av vad BioWare har jobbat på i hemlighet under de senaste åren, med en kort och intetsägande trailer. Det utlovades dock mer information om Anthem på Microsofts presskonferens, och mycket riktigt bjöds det på lite mer konkreta detaljer om vad spelet handlar om.

Vi kommer alltså att få ett actionspel i tredjepersonsperspektiv som utspelar sig i en öppen spelvärld, och som det ser ut kommer vi även att få Ironman-liknande dräkter som tillåter oss att flyga runt i denna utsökt designade värld. Inte ett tokigt upplägg med andra ord.

Demon som avrundade Microsofts presskonferens åskådliggjorde till en början utforskning av en omfattande värld och dess djurliv, både i luften, på land och under vatten. Den genomgående känslan är att allting känns väldigt levande och lockande, och om de har lyckats skapa en tillräckligt stor och omväxlande värld kan detta bli en riktig höjdare.

Spelet visade också upp vissa likheter med Destiny (8/10), med fokus på ”drop in”-flerspelarläge och jakt på ny och bättre utrustning. Jag blev personligen ganska bränd av Destiny, då det antyddes att spelet skulle ha mer att erbjuda än vad det egentligen gjorde, och därför närmar jag mig Anthem med viss försiktighet. Om BioWare lyckas leverera en stor och intressant spelvärld, samt en mångfald av utrustning som gör att inte 90 procent av alla spelare bär på identiska prylar så kan jag nog behöva avsätta ganska många timmar till detta spel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.