Inför E3 2016 – Ubisoft

Ubisofts presskonferens under E3 är alltid en pålitlig underhållningskälla av flera olika skäl. Dels har de mässans skickligaste presentatör i form av Aisha Tyler, som till och med kan få styltiga manus att fungera någorlunda. De brukar dessutom erbjuda riktigt spännande trailrar, vilka förvisso inte alltid lever upp till alla löften, men som i slutänden brukar resultera i underhållande spel.

Sist men inte minst har de alltid några partier som bjuder på oplanerad underhållning där företagets tondövhet skapar pinsamma situationer, och jag vill inte ha det på något annat vis.

En av de årliga stöttestenarna från Ubisofts presskonferens kommer att lysa med sin frånvaro i år, och då tänker jag förstås på Assassin’s Creed. Spelserien har fått en välbehövlig paus, och förutsatt att de inte nämner något om den kommande filmen tror jag att vi kommer att få vänta till nästa år för att höra mer om lönnmördarserien.

Det kommer dock inte att saknas höjdpunkter att se fram emot bara för det. Vi kommer garanterat att få se mer av storsatsningen Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, och det ska bli kul att få reda på mer om hur detta spel är strukturerat. Det som visades för ett år sedan bådade gott och spelet kan möjligtvis bli Ubisofts stora satsning inför hösten.

Spelet med den fantastiska undertiteln, South Park: The Fractured But Whole, kommer också att göra en återkomst efter förra årets överraskande avtäckning, och jag skulle gissa på att det inte är långt borta nu. En ny trailer och ett lanseringsdatum under sensommaren eller tidig höst är mitt tips!

Vi kommer även att få se en avtäckning och genomgång av Watch Dogs 2, och enligt läckor kommer vi att få se en lansering redan i november, vilket är något överraskande. Det har spekulerats av många att detta spel skulle fylla hålet efter Assassin’s Creed denna höst, men med tanke på att spelet ännu inte har visats upp på riktigt än trodde jag inte att utvecklingen hade kommit så långt. Enligt samma läckor kommer spelet att ha en ny huvudperson och det hela utspelar sig i San Francisco.

For Honor kommer troligtvis också att göra ett nytt framträdande efter förra årets avslöjande, och förhoppningsvis får vi se mer av den karismatiske och smått galne producenten Jason VandenBerghe. Förra året fick vi se flerspelarläget och spelet ska tydligen också ha en enspelarkampanj, vilken jag misstänker att vi får se i år.

Det mest intressanta är dock att Ubisoft har utlovat ett helt nytt spel, som inte är en del av en befintlig serie, under nuvarande budgetår. Det har inte lämnats några ledtrådar om vad detta kommer att vara, men det ska tydligen handla om en storbudgettitel.

Ubisoft har haft en tradition de senaste åren att avsluta presskonferensen med riktigt bra trailrar, och om jag skulle våga mig på en gissning skulle jag nog säga att vi får se ett nytt Splinter Cell. Sam Fisher har legat på latsidan alldeles för länge nu och jag hade gladeligen hoppat in i nya smygäventyr med denna agent som Ubisoft faktiskt kan kalla ”ikonisk” utan att använda ordet fel.

Du kan se Ubisofts presentation den månaden den 13 juni klockan 22.00.

Vad hoppas du få se från Ubisoft?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.