Inför E3 2016 – Electronic Arts

Bland årets tredjepartspresentationer har nog Electronic Arts den största chansen att erbjuda en riktigt trevlig samling spel, med tanke på hur många järn de har i elden. Under förra årets presskonferens cirkulerade väldigt mycket kring Star Wars: Battlefront (7/10), och det fanns till och med en nedräkning på skärmen under delar av sändningen för att inte tappa tittare.

Deras Star Wars-avtal var ganska färskt vid tillfället och därför hade de inte mycket annat som var färdigt nog att visa, men detta kommer troligtvis att ändras i år.

Bland de projekt vi känner till har Visceral Games ett Star Wars-baserat spel på gång som före detta Uncharted-författarinnan Amy Hennig ligger bakom. Detta gör att det omedelbart vattnas i munnen på mig, och jag hoppas väldigt mycket på att få mer information om den kommande titeln. Utöver detta har det också bekräftats att EA-studion Respawn arbetar på ett actionspel i tredjepersonsperspektiv med God of War III-producenten Stig Asmussen vid rodret. Mer detaljer om detta lär vi också kunna förvänta oss under presentationen.

När vi ändå är inne på Respawn Entertainment är det värt att nämna Titanfall 2 som redan har bekräftats för en riktig avtäckning under presentationen. Denna gång får även PlayStation-spelare vara med och leka, eftersom Microsofts konsolexklusivitet endast gällde första spelet, och vem vill inte delta i intensiva strider med jätterobotar? Min förhoppning är att detta spel även innefattar en kampanj, eftersom föregångaren var lite tunn på samma vis som Star Wars: Battlefront var.

Andra säkra kort kommer bland annat att involvera en fördjupning i Battlefield 1, där vi förmodligen kommer att få en mer detaljerad genomgång och lite spelsekvenser. Jag hoppas sannerligen att DICE lyckas skapa ett bra spel baserat på första världskriget, men jag är ännu inte övertygad. Vi kommer dessutom att få den sedvanliga genomgången av de årliga sportspelen, men förhoppningsvis har de lärt sig från förra årets katastrofala intervju med Pelé som verkligen såg till att tempot i presentationen dog.

Spelet jag ser mest fram emot att se är utan tvekan Mass Effect: Andromeda. Vi kommer dessvärre inte att få spela det i år, men det börjar sannerligen bli läge att visa upp vad vi har att vänta oss i början av 2017. Förra årets Johnny Cash-ackompanjerade trailer inledde presskonferensen väldigt starkt, men vi har fortfarande ganska lite kött på benen. Jag förväntar mig en rejäl spelsekvens för att demonstrera grunderna i spelet, annars börjar jag nog misstänka att spelet kommer att försenas ytterligare.

På överraskningsfronten vet jag inte om EA har mycket att komma med egentligen. Bioware har tydligen ett Star Wars-projekt på gång, men det är oklart hur långt kommet detta är och det kan därför vara för tidigt att förvänta sig mer information. Criterion Games visade upp tidiga koncept av deras nya extremsportspel under presskonferensen 2014, och det kanske dyker upp något ytterligare om detta. På önskelistan finns förstås ett nytt Burnout, men det känns osannolikt. För övrigt tycker jag att det definitivt är dags för EA att skapa ett nytt SSX!

Electronic Arts presentation kommer du att kunna se söndagen den 12 juni klockan 22.00.

Vad hoppas du få se under denna presentation?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.