Inför E3 2015: Electronic Arts

Under förra årets E3-mässa hade Electronic Arts en väldigt märklig presskonferens. Stora delar av det de visade upp var enbart i konceptstadium och det fanns inte speciellt mycket konkret att visa, vilket ledde till många klipp med utvecklarintervjuer om vad deras visioner är. Det är förvisso intressant det också, men det är inte speciellt kul när man förväntar sig stora tillkännagivanden.

Mycket pekar dock åt att årets upplaga kommer att bli betydligt intressantare och förhoppningsvis har de projekt de talade om förra året tagit några rejäla kliv framåt.

Spelet jag längtar mest efter att få se är Mirror’s Edge 2, som förvisso inte kommer att släppas i år, men det är dags att de visar upp spelet på riktigt nu efter två år av visande av logotyper och konceptgrafik. Första spelet är ett mästerverk, och jag hoppas på att DICE kan återskapa den vackra och nästan minimalistiska design som föregångaren har. Kanske med ännu ett gästspel av Lisa Miskovsky på soundtracket?

När vi ändå är inne på DICE är det svårt att inte nämna Star Wars: Battlefront, som EA siktar på att ha som höstens stora kassako. Jag var till en början väldigt intresserad av detta spel, men när det stod klart att det saknas en enspelarkampanj sjönk intressenivån markant. Det kommer sannolikt att bli underhållande och välgjort, men jag är helt enkelt inte tillräckligt intresserad av flerspelarläget.

Bland Electronic Arts obligatoriska inslag har vi sportspelen, och även om jag gillar spelen brukar det vara plågsamt att titta på under presskonferensen. Antingen rullar de ut en känd utövare av sporten som inte är intresserad av att vara där, eller så tillbringar de alldeles för lång tid på tekniska detaljer som gör att tempot i presentationen dör ganska fort. Ändå hoppas jag på en demonstration av det dynamiskt växande slutspelsskägget som har utlovats i NHL 16.

På min egen önskelista återfinns Mass Effect 4, eller vad nu Bioware kommer att döpa nästa spel i serien. Jag tror inte att spelet är i närheten av att vara klart, utan snarare är ett spel för nästa höst men ändå har jag ett otroligt sug efter mer information om denna efterlängtade uppföljare. Vilken tidsperiod kommer det att utspelas i? Vem kommer att vara huvudperson? Kommer vi att kunna se den fantastiska Elcor-skildringen av Hamlet i sin helhet? Frågorna är många, och förhoppningsvis kommer åtminstone några av dem besvaras under presskonferensen den 15 juni kl 22.00!

2 kommentarer
  1. kalsid
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.