Dust: An Elysian Tail kommer till PlayStation 4

Under gårdagen offentliggjorde Sony på den officiella PlayStation-bloggen att det otroligt vackra Dust: An Elysian Tail kommer till PlayStation 4. Det släpptes ursprungligen till Xbox 360 för två år sedan och vid ett senare tillfälle även till PC, men PlayStation-plattformarna har fått klara sig utan detta härliga sidoscrollande actionspel.

Ett fast lanseringsdatum har inte spikats, men det ska enligt uppgift släppas ”snart”, vilket kan betyda att vi får njuta av spelet redan i höst eller vinter. Spelets så kallade metroidvania-upplägg – där du relativt fritt kan röra dig i spelvärlden och låsa upp nya områden när du bemästrat nya färdigheter – fungerar riktigt bra i spelet och det är en riktig fröjd att utforska de handmålade miljöerna.

Spelet är en imponerande skapelse med tanke på att det i princip från grunden är skapat av en person, bortsett från musik och röstskådespelare. I övrigt ligger Dean Dodrill bakom all programmering och grafik, och det är ju ett ganska omfattande projekt för enbart en människa. Det gör ju dessutom att eftertexterna i spelet ser ut som en motpol till Ubisofts 25 till 30 minuter långa textväggar.

Enligt blogginlägget kommer spelet att rulla på i 1080p-upplösning med 60 bilder per sekund, vilket kommer att göra en hel del för den härliga grafiska stilen samt de intensiva striderna. Jag ser definitivt fram emot att spela Dust: An Elysian Tail igen.

Ser du fram emot spelet lika mycket som jag?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.