Det är dags för AGDQ igen!

Under gårdagskvällen drog det årliga speedrun-maratonet Awesome Games Done Quick igång till mångas stora glädje. Det innebär en hel vecka fylld med många av världens skickligaste speedrun-spelare och förstås insamling av pengar till välgörenhet.

Precis som förra året kommer pengarna att gå oavkortat till Prevent Cancer Foundation och i skrivande stund har det kommit in nästa 117 000 dollar i donationer. Arrangörerna siktar dock på att slå rekordet på 1,5 miljoner dollar som sattes föregående år.

AGDQ är ett väldigt underhållande evenemang och det är fascinerande att se dessa otroligt skickliga spelare genomföra saker som få andra kan göra. Utöver underhållningsvärdet är det dessutom kul att se generositeten hos fansen i ett community där det är vanligt att se antagonism istället.

Jag kommer förmodligen att sitta klistrad vid deras Twitch-kanal så mycket jag bara kan nu de kommande dagarna, och sannolikt kommer dygnsrytmen att bli lidande också. Om du är nyfiken på vad som strömmas kan du se deras schema här, alternativt kika på strömmen som är inbäddad här nedanför.

Watch live video from GamesDoneQuick on www.twitch.tv

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.