Dead Island: Definitive Collection kommer i vår

Ryktet flög omkring på internet en liten stund igår – nyutgåvor av zombieslaktar-simulatorerna Dead Island och Dead Island: Riptide verkade vara på gång. Techland har sedan dess gått ut och bekräftat att det är ett faktum; Dead Island: Definitive Collection kommer till PlayStation 4.

Spelserien har en alldeles speciell plats i mitt hjärta; jag har nog aldrig trivts så bra i en värld där allting har gått fullständigt åt pipsvängen. Faktum är att jag klassar de båda spelen som några av de absolut bästa upplevelserna jag har haft under PlayStation 3-generationen. Visst upplevde jag elaka buggar och halvtrasig fysik, men jag fann problemen mer roande än störande.

Mycket av spelglädjen kom såklart av att jag kunde spela tillsammans med goda vänner – jag och Johan tillbringade många kvällar tillsammans i en evig jakt efter bättre vapen och fler zombier att nedgöra. Efter att ha gjort precis allt i båda spelen hamnade de på hyllan, men min längtan att återvända försvann aldrig.

När nu Techland bekräftar att en samlingsutgåva släpps till PlayStation 4, kan jag inte bli annat än överlycklig. Spelen kommer att släppas enskilt i sina respektive ”definitive”-utgåvor där allt extramaterial ingår, men även en stor samlingsutgåva släpps. Om du köper paketeringen som innehåller båda titlarna, får du dessutom ett extra spel som kallas Retro Revenge och som enligt utvecklaren är inspirerat av 16-bit eran och presenteras i ett tvådimensionellt perspektiv.

Samlingen kommer att släppas den 31 maj, men något pris för vår region verkar inte ännu spikat. Det kommer dock att ligga på 40 dollar i USA, vilket kan ge oss lite hum om vad vi behöver spara ihop. Även om detta är riktigt goda nyheter för zombiejägare, återstår den stora frågan: vad är det som händer med Dead Island 2? Den som ”lever”, får se!

Längtar du tillbaka till zombierna på Banoi?

3 kommentarer
  1. motz motz
  2. motz motz
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.